Xavier Ramis Otazua

Portaveu del PSIB-PSOE a l’ Ajuntament d’ Inca

"Hay que ser valientes para cambiar un sistema educativo que ha demostrado que no funciona"

xramis | 22 Maig, 2015 08:15

Amb aquestes paraules pronunciades a la Convenció Nacional del Partit Popular celebrada a Valladolid dins les a temàtica “Diálogo sobre España Educación para todos" el dirigent i candidat del PP, Bauzá posava en valor les reformes dutes a terme pel seu govern durant la present legislatura.  

 


Anant un poc més enrere, recordo com al primer discurs que el sr. Bauzá va dirigir, desprès de la seva investidura,  a un conegut hotel de Madrid va manifesta la seva preocupació per la situació que patia el sistema educatiu de les Illes amb una taxa de fracàs i abandonament escolar del 40,8% liderant el rànking negatiu del Estat. En aquells moments li vaig demanar quines mesures adoptaria ell i el seu govern per resoldre aquesta situació i em va contestà amb tota la contundència que aporta la ignorància, que no em preocupes que quan el seu company fos president tot s’arreglaria.

Tanmateix, quasi quatre anys després la meva preocupació com la de la resta de ciutadans s’ha incrementat de manera exponencial. Així ara, l’abandonament escolar ha crescut en 2,4 punts percentuals y ha situat a Balears al capdavant de tot l’estat, quan al començament de legislatura ocupàvem l’octau lloc.

Si en 2011 Bauzá va prometre en el seu programa electoral de 2011 una educació en llibertat i de qualitat en la que els pares podrien participar en el processos de decisió, afirmant “Los padres son los que decidirán, no los políticos ni los claustros de profesores"; finalitzant la legislatura  l’únic èxit de participació que ha aconseguit l’ínclit Bauzá és reunir més de 100.000 persones en contra del seu projecte polític del TIL.

Pel que fa a millorar la qualitat del sistema educatiu com pot algú esperar millores en l’educació quan els retalls han estat generalitzats; així la reducció dels fons públics destinats a l’educació a passat del 24,3% als pressuposts de 2011 al 20% el 2015, la reducció de docents durant la legislatura 2011 a 2015 ha arribat als 1.100 docents menys i el retall en beques concedides ha arribat al 44,3%.

Unes dades que ens demostren com la realitat ha estat molt diferent a totes les il·lusions que en Bauzá i la seva cort ens varen vendre, que la valentia ha vegades no és més que ignorància mesclada amb la irresponsabilitat i l’arrogància i que els seus canvis valents han suposat una ferida per tot els sector educatiu de les illes difícil de curar.


Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb