Xavier Ramis Otazua

Portaveu del PSIB-PSOE a l’ Ajuntament d’ Inca

Ple del Ajuntament d’ Inca

xramis | 25 Febrer, 2011 18:11

1.- Durant aquets mes a la ciutat d’ Inca s’han firmat l’inici de més de 30 expedients pel abandono de vehicles, pensam que 30 cotxos abandonats en un mes son molts de cotxos, i seria important saber les causes del abandonament de tant de vehicles.
Des del PSOE creiem que seria necessari impulsar una campanya informativa per donar a conèixer les alternatives que es poden prendre quan interessa abandonar un vehicle.


2.- També se ha dut a ple per part de la Comissió Informativa de Cultura l’atorgament de la distinció d’Arxiver Honorari d’Inca al Sr. Gabriel Pieras Salom, distinció que ha estat aprovada per una unanimitat.
Des d’ aquí també felicitar al Sr. Gabriel Pieras i la seva família per l’ atorgament d’aquesta distinció.


3.- Un altre punt tractat al ple d’avui ha estat el Dictamen de la Comissió Informativa d’Hisenda per aprovar el reconeixement extrajudicial de factures del Ajuntament corresponents a l’exercici 2010.
En aquest punt anunciar que el grup municipal socialista ha decidit abandonar el ple durant la discussió d’ aquest punt, per el següents motius:


- Sentim que l’equip de govern del PP, no hagi volgut donar una explicació al poble d’Inca de les motivacions que han provocat una nova entrega de factures corresponents a despeses realitzades irregularment al no disposar de doblers per      fer-les front.
- Volíem sentir una autocrítica pel incompliment del seu compromís de reduir aquests despeses, quant durant aquesta legislatura han gastat més que en les tres anteriors.
- Però especialment esperàvem sentir les seves disculpes per  dificultar la tasca de fiscalització de l’oposició, donat únicament 3 dies per revisar quasi 1000 factures en un exemple clar de la seva manca de transparència.
- Per altra banda volíem explicacions davant la manipulació aquestes factures extrajudicials que demostren que l’equip de govern du una doble comptabilitat.
- Volíem sentir les explicacions per que les dades presentades no son reals, per que no figuren totes les factures pendents, i per quin motiu es produeix aquesta situació.
- Volíem saber per si s’ha dut a terme una negociació encoberta per pagar diverses factures en diferents anys.
- Esperàvem explicacions per que com altres anys existeixen factures que superen els límits i per tant s’haurien d’haver tramitat mitjançant un expedient de contractació i en canvi vostès han fet una contractació a dit.
- Esperàvem i volíem sentir per que fraccionen les factures per eludir el procediment negociat que estalviaria doblers a les arques municipals.


4.-Anunciar també que ha estat aprovada la moció que he presentat que fa referencia a la retransmissió dels plenaris municipals via internet.
Ja que crec que una de las prioritats de l’ Administració local ha d’ esser apropar la tasca de la Corporació als ciutadans, a fi de donar una major transparència a la gestió municipal, així com per fomentar el debat públic.
Aprofitant las possibilitats que trobam a les tecnologies, la informació de la política local amb comoditat des de casa.
També es fa necessari, per fomentar la transparència del funcionament del consistori, adequar en la plana web de l'ajuntament una secció dedicada a les diferents iniciatives dels grups municipals (mocions, esmenes, al·legacions, precs, preguntes etc.) perquè la ciutadania tingui, a través de la xarxa, tota la informació necessària dels assumptes municipals, d’una forma objectiva.

5.- Amb motiu de la commemoració del dia 8 de març, dia internacional de la dona el Grup Municipal del PSIB-PSOE de l’Ajuntament d’Inca hem presentat la següent una moció que ha estat acceptada amb els següents acords:
- Incorporar la perspectiva de gènere a les polítiques actives d'ocupació que es desenvolupin a nivell local.
- Repensar els horaris, apostant per la flexibilitat en els serveis públics, l'harmonització dels temps escolars i una racionalització dels horaris comercials perquè siguin compatibles amb la conciliació de la vida professional i personal de dones i homes.
- Fomentar des dels serveis d'orientació, formació i mediació municipals per a l'ocupació, els  Programes Estratègics de Promoció de la Igualtat d'Oportunitats en les empreses i d'acord amb la Llei de contractes del sector públic, incorporar a la adjudicació de contractes públics, clàusules que permetin valorar positivament les empreses socialment responsables amb la Igualtat entre dones i homes. 


6.-  També informar-vos de que la moció presentada per el PSM  “defensa de la convivència i el dret de reunió” ha estat aprovada.

El C.D.Constància se encuentra a un solo tanto de alcanzar 3.500 goles en categoría nacional.

xramis | 16 Febrer, 2011 15:54

El Constància ha materializado hasta la fecha 3.499 goles en categoría nacional. Desde el año 1939-40 hasta nuestros días, el club ha militado 11 años en 2ª división-A, 1 año en 2ª división B y 51 años en 3ª división. Con anterioridad a 1939, el club inquer disputó el llamado "Campeonato de Mallorca".

 

 

 (Segueix)

Els Mallorquins ara també a l’élite del cinema.

xramis | 14 Febrer, 2011 08:15

Com no podia ser d’un altre manera, els mallorquins no nomes destaquen als esports, dels que Rafa Nadal, Rudy Fernandez, Jorge Lorenzo son un bon exemple. Ara ja podem presumir de que també al cinema estem a l’élite.

 (Segueix)

Les enquestes mostren lleialtats sense mesura

xramis | 13 Febrer, 2011 22:08

Les enquestes publicades aquests dies pel diari Ultima Hora, adverteixen que per una part important dels nostres conciutadans poc els importa les bregues internes en un PP desconegut o si la passada legislatura es va dur a terme la pitjor gestió econòmica coneguda en aquesta illa, banyada per la corrupció.


 (Segueix)

La capacitat de gestió econòmica del PP es demostra per tot arreu.

xramis | 13 Febrer, 2011 20:36

Les derreres dades conegudes de l’Ajuntament Inca mostren com en nomes 3 anys s’ha triplicat el temps de espera per cobrar les factures, passant d’una mitja de demora de 39 dies a 133 dies.

 

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb