Xavier Ramis Otazua

Portaveu del PSIB-PSOE a l’ Ajuntament d’ Inca

Motius per creure.

xramis | 31 Gener, 2008 08:22

Amb aquesta frase curta, tal com cal en aquest casos, inicia el PSOE una precampanya il·lusionant que ens durà a un nou govern socialista encapçalat per en José Luis Rodríguez Zapatero .

  (Segueix)

Fent mèrits per seguir a l’oposició

xramis | 28 Gener, 2008 07:56

L’acte de presentació dels candidats al Congrés i el Senat del PP de balears, ha deixat ben a les clares la motivació amb la que aquest partit es presenta a les eleccions generals, que no es altre que seguir fent oposició.

Així l’aportació més important que va fer la número 1 al congrés per Balears no va ser altre que una ocurrència en relació al president Antich, indicant que era el diputat mut, però la seva companya Soraya Sáez de Santamaría, número 5 per Madrid, no va demostrar moltes més llums al afirmar que si hagués xerrat encara hauria anat molt pitjor.Be, senyores del PP,  jo crec que per no xerrar el sr. Antich ja els ha anat a vostès suficientment malament, o es que perdre el govern Balear, els consells de Mallorca, Menorca, Eivissa, Formentera i l’ajuntament de Palma encara no els basta. 

Mirin, si tota la imaginació i intel·ligència dels líders del PP, només arriba per dir ocurrències d’aquest tipus, la veritat es que veig un negre futur pel principal partit de l’oposició nacional i balear.

Precisament, ahir mateix em comentaven com alguns diputats balears del PP es queixaven amargament a companys seus de la comunitat valenciana de no entendre com un govern com el seu, que havia fet tantes coses, havia perdut les eleccions.

La resposta es molt senzilla no basta fer molt, si no que el que es faci es faci be i que serveixi per omplir les demandes del ciutadans.

Fer un metro que s’inunda, intentar fer una autopista entre Manacor i Inca que ningú necessita, deixar les arques del Govern i del Consell endeutades de per vida, no son les millors referències de presentació per una oposició que ha perdut la confiança en si mateixa.No obstant els candidats del PP miren enrere i segueixen amb el que han fet els darrers 4 anys de govern socialista, fent una oposició derrotista, cínica i inútil. Una oposició en la que tot val si això pot suposar un rendiment pel seu partit; el que no saben es que el verí que posen ens afecta a tots per igual.      

Quan no es fan les coses bé, s’ha de dir

xramis | 24 Gener, 2008 14:27

Està molt clar que quan algú no fa les coses bé se li ha dir i, aquest, hauria de rectificar. Si no ho fa, se li hauria de tornar a dir amb més força per què fes les coses ben fetes. Però el que ja no es pot permetre és que aquesta persona no faci cap tipus d’esforç per aconseguir-ho. Just això és el que està passant amb la Residència de Crist Rei Nou d’Inca.

 És preocupant que ja estiguem acostumats a llegir a la premsa que la nostra residència no va bé, que hi ha problemes amb l’empresa que la gestiona que fan que els qui en surten perdent siguin els treballadors i els usuaris. Per aquest motiu els socialistes d’Inca demanarem al Govern Balear que rescindeixi el contracte a l’empresa ASER, concessionària de la Residència de Crist Rei Nou. Es suposa que aquesta empresa s’ha d’encarregar de realitzar una tasca de servei públic-social, però l’únic que es veu de la seva feina és un nombre de treballadors insuficient que, a més, han de treballar més hores de les que estableix el seu horari sense rebre cap remuneració; deficiències en les instal·lacions, moltes d’elles ja avisades pels instal·ladors de les obres; i manca de material sanitari provocat per què alguns proveïdors no subministren material per la manca de pagaments. Crec que sobren motius per argumentar que els socialistes inquers demanem que el Govern prengui la decisió de rescindir el contracte a ASER. Es tracta d’una postura de coherència amb el nostre càrrec denunciar quan un servei destinat als ciutadans no es dóna correctament. És la nostra feina escoltar a tota la gent que en surt perjudicada d’un fet com aquest per prendre les decisions oportunes. Aquesta és la nostra manera d’actuar i de viure la política i creim que si algú més també es dediqués a fer de veres política pel nostre poble, no passaria el que està passant a Inca.

Francina Armengol, posa les bases d’una Mallorca Moderna.

xramis | 23 Gener, 2008 21:16

          

         

          Francina Armengol, presidenta del Consell ha anunciat, d’una forma brillat, mesures que suposaran un canvi fonamental pel futur de Mallorca, basat en el benestar i el progrés; construïda sobre els fonaments sòlids de la nostra identitat.

            Francina, ha demostrat que te la intel·ligència i la valentia per assumir reptes que ningú fins ara s’havia atrevit a pensar; d’aquesta manera ja ha anunciat que posarà en marxa els primers pressuposts participatius,  que integrarà la institució insular dins la Xarxa Europea de ens Locals i Regionals per aplicar el Conveni Europeu del Paisatge, que redactarà d’un Pla Municipal de Serveis Socials, que acosti els serveis a qui més ho necessiten, que s’invertirà per millorar tant les residencies com els  centres de menors.

 

            Però sobre tot, Francina, creu en un govern plural, format des del diàleg,  sòlid i capaç per dur endavant iniciatives valentes; un govern de Mallorca que tingui la mirada posada en las persones i en garantir els drets socials i les llibertats individuals dels ciutadans.

               

 

 

               

El PP no dona suport al finançament de 370.000,- € previst pel Consell de Mallorca per Inca.

xramis | 22 Gener, 2008 10:55

El grup del Partit Popular va esser l’únic que no va donar el seu suport al Pla d’Obres i Serveis per l’any 2008 aprovat amb els vots favorables del PSIB-PSOE, UM i el Bloc.            

Aquest pla d’Obres i Serveis aprovat pel Consell de Mallorca té com finalitat la de assegurar la cooperació d’aquesta institució amb les obres i serveis de competència municipal, finançant les inversions necessàries dels ajuntaments. 

           Precisament, per potenciar aquesta col·laboració amb els ajuntaments mallorquins, el Consell de Mallorca, ha incrementat la inversió real en un 15% respecte l’any anterior; vistes les dificultats econòmiques que els municipis tenen per dur a terme les seves infraestructures.           

 Concretament aquest pla d’Obres i Serveis contempla una subvenció per l’Ajuntament d’Inca de 371.178,- euros per dur a terme el projecte de millora de les canalitzacions de residuals i pluvials del carrer Sant Francesc i  l’avinguda Gral. Luque.           

 Aquestes inversions contemplen la realització dels projectes de substitució dels col·lectors d’aigües pluvials i residuals, la reparació de les escomeses del servei d’aigua potable i d’instal·lació en el subsòl del carrer de les canalitzacions que en el futur seran utilitzades perquè les diverses companyies que operen a Inca disposin de les conduccions subterrànies de telefonia, electricitat i gas.           

 Aquest projecte reclamat des de fa temps pel grup municipal socialista PSIB-PSOE, suposa la reforma d’instal·lacions que en alguns casos tenen una antiguitat superior als 100 anys, i resultant la seva realització imprescindible pels veïnats del casc antic que han tingut que sofrir les conseqüències d’aquestes deficients instal·lacions que han provocat filtracions a cisternes i pous d’aigua potable ocasionant importants problemes de salut a diversos veïnats.           

Resulta per tant totalment incomprensible que el mateix partit popular que a Inca a dissenyat aquests projectes no donés suport a aquesta iniciativa que suposa una inversions econòmiques a la nostra ciutat de quasi 400.000 euros; quant el batle Pere Rotger no fa altre cosa que queixar-se de que les institucions balears ens donen poc doblers i ara que tenen la oportunitat no donat suport a aquesta iniciativa.           

 Des de el grup socialista PSIB-PSOE, demanam  als membres del Partit Popular més responsabilitat amb les necessitats dels ciutadans de la nostra ciutat i que  facin una política menys partidista i tinguin més en compte els interessos del poble.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb