Xavier Ramis Otazua

Portaveu del PSIB-PSOE a l’ Ajuntament d’ Inca

Retirada de les antenes de telefonia mòbil

xramis | 14 Setembre, 2007 06:40

La normativa vigent inclosa en el Pla Director Sectorial de Telecomunicacions, preveu que les antenes de telefonia mòbil han de ser compartides pels diferents operadors per evitar la seva massificació.

No deixar de sorprendre que  l’Ajuntament d’Inca no atengui les reclamacions realitzades pels veïnats dels carrers Andreu Caimari nº 78 i 70  i de l’Avinguda del Raiguer nº 21, els quals sol·liciten la retirada de les antenes de telefonia mòbil situades en el mateix carrer Andreu Caimari i en el carrer Costa i Llobera nº 200 de la nostra ciutat.Des de el PSOE, s’ha donat suport als veïnats afectats, denunciant que les esmentades antenes no tenen els permisos necessaris per la seva instal·lació. Es indignant la manca de diàleg per part del equip de govern del PP amb els veïnats afectats, ja que fa tres anys que venen protestant amb la presentació de firmes per evitar la instal·lació de les esmentades antenes.

No es pot entendre que una ciutat com Inca no existeixi un estudi tècnic on es valori quina és la millor ubicació de les antenes de telefonia mòbil, amb la intenció de reduir el nombre i evitar la massificació de les mateixes, d’aquesta manera podríem contribuir a disminuir els efectes secundaris damunt els ciutadans d’Inca. 

El PSOE d’Inca va presentar, a l’any 2005, al·legacions i la Conselleria d’Economia, Hisenda i Innovació les va acceptar, per que les empreses de telefonia estiguessin obligades a compartir una mateixa antena a fi de reduir el seu número i per tant l’impacte medi ambiental que produeixen en l’entorn.

Es imprescindible la realització d’un estudi d’impacte medi ambiental així com un estudi tècnic per determina quina és la millor ubicació de les antenes de telefonia mòbil, que especifiqui el nombre mínim necessari per a que la qualitat del servei es millori notablement i l’impacte damunt la salut de les persones sigui el mes reduït possible.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb