Xavier Ramis Otazua

Portaveu del PSIB-PSOE a l’ Ajuntament d’ Inca

En una cerimònia quasi espartana s’inaugura l’ hospital d’Inca.

xramis | 26 Febrer, 2007 08:34

Evidentment, en aquest cas, tant el Govern Balear com l’ajuntament amb volgut fe una cerimònia senzilla, sense cap dispendi extra, sense cap foto, ni cap comilona; per que han reconegut que es una obra de tots i per tots.

 

Per això, han evitat fer jornades de portes obertes, durant més d’una mesada, per dur gratuïtament a totes les associacions de tercera edat de la contrada per oferir-los apart de la concebuda visita una petit àgape que sempre va bé.

 

Tampoc i per una vegada, no han omplint els carrers i carreteres amb publicitat canviant segons la proximitat a la inauguració oficial.

 

De cap de les maneres s’han atrevit a enviar cartes personals a tots els afectats, uns 128.000, anunciant el feliç esdeveniment.

 

Menys encara, s’han atrevit a fer coincidir els colors identificatius del partit a qui devem aquesta obra sense , amb les de la publicitat realitzada.

 

No han ni pensat, encarregar un llibre i fer la corresponent presentació multitudinària amb la picada corresponent, a un autor conegut per la seva independència política,  en el que altres s’haurien atrevit a criticar la incompetència i manca de implicació dels adversaris, destacant els mèrits i llàgrimes soferts durant anys de dura lluita pel be públic; adjuntat aquest reportatge familiar que tots voldríem mostrar a qualque amic desprevingut.

A més a més, en una prova més de la seva integritat i senzillesa, no han ni pensat en fer, inaugurar, amb el aperitiu concebut un monument  al efecte.

 

I no, vos podria dir el que altres haurien fet en la inauguració a pesar de que els metges haguessin anunciat mobilitzacions, en el cas, que se’ls obligués obrir sense tot els mitjans imprescindibles per donar un adequat servei, enlloc d’una senzill i entranyable acte com el previst per tant nobles persones.

 I es que hi ha gent que només sap criticar, enlloc de reconèixer, que amb ells es va rompre el motllo.    

Es necessari un servei gratuït de transport públic per als usuaris dels centres de dia.

xramis | 21 Febrer, 2007 07:36

          La problemàtica generada pels nous hàbits de vida de la nostra societat provoquen que les famílies cada vegada tinguin menys temps per atendre els seus familiars, que es queden al seu domicili durant hores, sense que ningú els pugui fer companyia, o el que és pitjor, donar l’atenció necessària davant les seves necessitats.

 

            Els Centres de Dia són una bona alternativa per a l’atenció dels nostres majors i garanteixen que durant aquest temps tinguin una  atenció adequada.

 

            Des del PSIB-PSOE veiem la problemàtica que tenen els familiars per acompanyar els usuaris dels centres de dia, per la manca de temps o recursos, agreujada per la problemàtica del tràfic a Inca, una ciutat cada dia més congestionada.

 

            Aquesta situació es solucionaria fàcilment amb la creació d’un transport públic municipal gratuït per al trasllat dels usuaris dels centres de dia, com es fa amb altres col·lectius; fet que contribuiria a facilitar l’accés al centre i especialment a millorar la qualitat de vida de les seves famílies.

             Per tant, i vist la necessitat que tenen aquestes persones i les seves famílies, des del PSIB-PSOE d'Inca, presentarem una proposta al ple municipal sol·licitant  

1.                  La creació d’un servei de transport públic municipal gratuït per als usuaris dels centres de dia de la nostra ciutat, i així traslladar-los entre el seu domicili i el centre.

 2.                  Sol·licitar la participació econòmica del Govern de les Illes Balears a fi de establir ajudes per tal de finançar aquest servei. 

De com el PP Inquer oculta les dades reals del deute municipal.

xramis | 20 Febrer, 2007 08:36

Una vegada més, ha quedat constància que pels representants del PP inquer tot val i s’aferren a un error material a les dades d’una estadística elaborada pel Consell Insular per intentar convèncer als ciutadans d’Inca  de que el nostre municipi es un dels menys endeutats per habitant.

 

No podem creure que l’equip de govern del PP desconegui que el deute real del municipi d’Inca a finals del 2005 no era de 6 milions d’euros, tal com figura a l’estudi,  si no de 9,5 milions d’euros, perquè encara que la regidora d’Hisenda es passi 4 del 5 dies laborals a Madrid segur que té una mínima informació dels comptes local.

 

Per tant, hem d’entendre que regidors del PP han aprofitat d’un forma interessada una errada, amagant la realitat als ciutadans d’Inca,  per intentar enganar als ciutadans i vendre com una bona gestió econòmica del batle Pere Rotger; quan les dades reals demostren tot el contrari. 

 

D’aquesta manera, i amb el deute real a finals del 2005 que era de 9.545.674,- €, resulta que el deute per habitant superava els 352 € ;  fet que suposa que els inquers encara tenen el trist honor d’ocupar el sisè  lloc per endeutament entre els 53 municipis de l’illa.  El mateix lloc, ocupem per endeutament absolut únicament superats per Calvià, Santanyi, Lluchmajor, Manacor i Marratxí, casualment tots els governats pel Partit Popular.

 

Precisament aquesta legislatura del PP a Inca ve marcada per tres dades que demostren d’una forma irrefutable el fracàs de la política econòmica del PP:

 ·         Durant el darrer exercici, segons dades del Consell Mallorca, Inca ha estat el cinquè municipi de Mallorca on més s’han incrementat els impostos, un 24,57 %. Durant aquesta legislatura el impostos i taxes municipals han augmentat un 44% de mitja, la xifra més alta de tota la història d’Inca.·         El deute actual supera els 11 milions d’euros, concretament 11.055.674,- €, quan fa 12 anys el deute municipal era pràcticament zero.·         La qualitat de vida dels inquers s’ha vista reduïda segons diferents enquestes, principalment per problemes de neteja, manteniment dels serveis públics i circulatoris.Aquesta situació contrasta amb el lema que el PP va defensar durant les darreres eleccions “Més seguretat, Menys impostos”; per tant sobren les paraules per definir una gestió que incrementant un 44% el impostos municipals, s’endeuta en més de 11 milions d’euros i empitjora a la vegada la qualitat de vida dels ciutadans.

Incompliment reiterat del les ordenances municipals per part del PP d'Inca

xramis | 16 Febrer, 2007 08:13

 

Una vegada més l’equip de govern del PP d’Inca es vota les ordenances municipals  de renous i obres, tal com ja ho va fer amb les obres del pas soterrat de les vies del tren i permet la realització d’obres durant el vespre del cap de setmana.

 

Cal fer memòria de les molèsties que varen produir les obres de soterrament del carrer Germanies als veïnats de la zona, al treballar dia i nit durant setmanes provocant que els més afortunats es desplacessin a les seves segones residències durant el temps que es va prolongar les obres. 

 

Els problemes que esta produint aquestes obres son constants tan pels residents com pels locals comerciants que han vist reduït les seves ventes en més d’un 60%, segons  fonts consultades, sense que el PP hagi fet res per pal·liar aquesta situació que es prolongar des de fa mes d’un any i mig.

 

Curiosament des l’equip de govern del PP des fa alguns mesos s’han donat ordres per interposar denuncies i les corresponents sancions als constructors privats que incompleixen l’horari de treball estipulat a l’ordenança municipal.

 

Precisament l’ordenança municipal de renous redactada i aprovada pel PP, suposa un control estricte dels horaris permesos per la realització d’obres, concretament únicament permet la realització d’obres en el termini compres entre les 8h. i les 13 h i de les 15h a les 20 h. únicament els dies laborals prohibint expressament els treballs de construcció en horaris nocturns, els dissabtes i dies festius.  

 

Malgrat això, les molèsties col·laterals que esta produint aquesta obra des de fa mesos s’intenten minimitzar per part del batle Pere Rotger, qui per altre part no ha tingut cap remordiment per firmar diversos decrets autoritzant a l’empresa constructora a incomplir l’ordenança municipal vigent.

El cas més clar va ser el tancament del centre d’Inca a conseqüència de la instal·lació de les grues d’aquesta obra quant també es trobava tancada l’artèria principal de la ciutat per les obres de substitució de la xarxa de fecals produint un col·lapse circulatori en tota la ciutat al que per altre part ja en te acostumat aquest equip de govern.  

9 de 10...

xramis | 14 Febrer, 2007 08:55

Javier Alarcón respecta però no entén la resolució judicial que arxiva una nova denuncia contra la ex-alcaldesa de Calvià Margarita Najera; a la vegada que anuncia que esta molt dolgut personalment pel plante del PSIB-PSOE a intervenir en qualsevol programa de aquesta empresa publica IB3.  

A la vegada que intenta cobrir el forat deixat per l’absència socialista en els programes de l’empresa publica amb la presencia de qualque representant de l’esquerra mallorquina; això si prèviament els fontaners d’aquesta emissora ha tingut que excavar prèviament aquest forat on fins ara únicament existia una autopista de una sola direcció.  

Sols una persona amb la força de voluntat de Margarita podia dur amb la dignat que ho ha fet la campanya mediática que durant els cinc darrers se ha fet en contra seva. 

El dany fet no té volta enrere, únicament queda una dada, fins el moment, 9 de les 10 denuncies interposades contra Najera han estat arxivades abans de jutjar-les i només una es troba pendent de resolució judicial. 

Mentre tant els líders del PP se aferren a un clau ardent que finalment els cremarà a les mans. Quin argument utilitzarà ara el PP per defensar-se davant els abusos dels seus batles de Andratx, Santa Margalida, Sant  Josep, Felanitx, Ses Salines, etc.., d’acord amb aquella antiga màxima  la millor defensa es l’atac?

 Enhorabona Margarita !
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb